Sannheten om den usanne markedsføringen av "Solingen kvalitetsbestikk og grytesett"
Solingen - en by i Tyskland
I mer enn 700 år har det i byen Solingen i Tyskland blitt produsert skjæreredskaper som kniver, sakser og spisebestikk. Den ekstremt høye kvalitet, finish og design har gjort produktene verdenskjent.
Det er bare produsenter som er godkjente medlemmer i interesseforeningen som får lov å bruke den tradisjonelle "Solingen" logoen for å utmerke sine produkter.

Original Solingen
Vårt firma har siden 1977 markedsført "Original Solingen bestikk" med stor suksess og fornøyde kunder.

De siste 15 årene har flere produsenter i Europa og Asia kopiert en rekke designmodeller fra Solingen og solgt disse som "original Solingenbestikk".
Vi har mottatt et utall telefoner fra skuffede og sinte kunder. De har følt seg lurt, og har spurt oss til råds om hva de skal gjøre. Noen kunder har blitt tilbudt bestikk på arbeidsstedet, fra biler på gaten, messer, martnader og via kupongkataloger.

Eksempler på salgsmetoder av uekte Solingenbestikk:
Salg fra bil (ofte omreisende). Selger hevder å ha deltatt på messe, skal hjem til eksempelvis Holland og selger derfor "kvalitetsbestikk" som koster kr. 3.500.- til "bare" kr. 2.000.- Etter noe "prat" er prisen nede i kr. 1.200 og etter hvert enda lavere. Kunden tror har har gjort et kupp, men blir senere skuffet over lav kvalitet.

En norsk importør, som forøvrig har fått negativ medieomtale, sender tilbud til bedrifter med "superpriser" til ansatte på "Bestikk i verdensklasse" og "Gryter i verdensklasse".
Det de hevder er "Solingen kvalitetsbestikk" med veil. pris til kr. 2.495.- nå på tilbud til kr. 599.-" er kopierte modeller med lavere kvalitet.

Mange postordre- og ukebladannonser villeder kundene ved å tilby "kvalitet fra Solingen" til "garantert best pris 995,-" for 72 deler i Luksuskoffert, levert fra en "hoffleverandør" i Tyskland. Annonsene henviser til nettsider hvor øvrige kvalitetsprodukter fra Solingen presenteres. Her brukes bynavnet Solingen på varer som har en helt annen opprinnelse.

Annonserte grytesett "12-delers grytesett kvalitet fra Solingen" er også feilkobling opp til dette varemerket. Det finnes ingen fabrikk i Tyskland som produserer Solingen grytesett! Alt dette er simple salgstriks og svært ødeleggende for et velrennomert varemerke som representerer den høye kvalitet som Solingen Bestikk står for.